Ще двох нападників на журналістів звільнили з роботи в "Укрексімбанку"

Ігоря Тельбізова та Олега Осіпова звільнили із займаних посад в "Укрексімбанку"

Журналіст відділу новин
Ще двох нападників на журналістів звільн…
Фото: Facebook "Укрексімбанку"

Це сталося через день після того, як їх поновили в "Укрексімбанку" попри кримінальну справу, в якій вони фігурують.

Цих працівників звільнила Наглядова рада банківської установи, передає Depo.ua із посиланням на Facebook-сторінку "Укрексімбанку".

"Під час засідання члени Наглядової ради констатували, що своїми діями Тельбізов І.Г. та Осіпов О.Л. довели, що вони не здатні належним чином виконувати свої обов’язки передбачені їх посадовою інструкцією внаслідок, серед іншого, нерозуміння вимог та положень Кодексу етики та корпоративних цінностей Банку та наявність конфлікту між особистими інтересами та інтересами Банку", – йдеться у заяві банку.

Наглядова рада вирішила, що залишення цих осіб на посадах "створює загрозу для всієї системи безпеки Банку та для його стабільної та безперервної діяльності в цілому, що створює істотні операційні, комплаєнс та репутаційні ризики".

Тому їх звільнили, керуючись п. 2) ч. 1 ст. 40 КЗпП України, тобто "на підставі виявленої невідповідності працівника займаній посаді та виконуваній роботі".

Нагадаємо, 11 листопада стало відомо, що двох співробітників "Укрексімбанку", які 4 жовтня напали на журналістів, поновили на посадах. При цьому чоловіки залишаються фігурантами кримінального провадження про побиття представників ЗМІ.

Дії директора департаменту банківської безпеки Ігоря Тельбізова та начальника управління внутрішньої безпеки Олега Осіпова слідство кваліфікувало за двома кримінальними статтями: 171 ("Незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, перешкоджання роботі журналіста, вчиненого службовою особою з використанням свого службового становища") та 126 ("Умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень").

Досудове розслідування кримінального провадження вже завершене і справа скерована до суду. Підготовче засідання призначене на 29 листопада 2021 року.

12 листопада Тельбізова, який прийшов на роботу в "Укрексімбанк", працівники установи зустріли оплесками. А от голова наглядової ради "Укрексімбанку" негативно висловилася про поновлення цих осіб на посадах.

Довідка: 4 жовтня в "Радіо Свобода" заявили, що на знімальну групу програми "Схеми", яка брала інтерв'ю у тодішнього голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера, було скоєно напад. Банкіру нібито не сподобалися питання журналіста Кирила Овсяного і він наказав охороні забрати камери та вилучити з них записані матеріали.

Співробітники банку видалили зняте відео, але конфлікт було записано на диктофон журналіста.

Банк вважає винуватцем конфлікту журналіста, оскільки той під час інтерв'ю з Мацгером нібито відійшов від погодженого переліку питань і почав випитувати інформацію, що містить банківську таємницю.

Увечері 5 жовтня "Схеми" оприлюднили відновлене відео інциденту, на якому видно деталі нападу.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що поведінка представників "Укрексімбанку" є неприпустимою, адже свобода слова – фундаментальна цінність в Україні.

Дії Мецгера та директора департаменту інформаційної політики Володимира Пікалова слідство кваліфікувало за статтею 171 Кримінального кодексу – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Мецгера звільнила з посади наглядова рада "Укрексімбанку", а Пікалов сам написав заяву про звільнення, яку задовольнили.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme