Керівник "Талібану" вперше з'явився на публіці (ФОТО)

Верховний лідер руху "Талібан" Хібатулла Ахундзаде вперше з'явився на публіці з того часу, як 2016 року він узяв угруповання під свій контроль
 

Журналіст відділу новин
Керівник "Талібану" вперше з'явився на п…
Фото: Sayed Khodaiberdi Sadat

Ймовірно, його поява на публіці в Афганістані може мати на меті спростування чуток про його смерть.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Deutsche Welle.

"Верховний лідер "Талібану" Хібатулла Ахундзаде вперше з'явився на публіці після того, як взяв під контроль угруповання", – йдеться у повідомленні.

Ахундзаде з'явився на публіці у південному афганському місті Кандагар пізно ввечері у суботу.

Зазначається, що це його перша публічна поява в Афганістані. Відсутність Ахундзаде у публічній сфері викликала спекуляції щодо його ролі в новому уряді "Талібану", сформованому в середині серпня, ходили чутки про його смерть.

Як відомо, Ахундзаде очолює Талібан з того часу, як його попередник Ахтар Мансур був вбитий внаслідок удару американського безпілотника у 2016 році. Він є найвищим авторитетом у всіх політичних, релігійних та військових справах угрупування.

Нагадаємо, Ісламістський антиурядовий рух "Талібан" відновив активну діяльність в Афганістані після виведення з країни іноземних військ. Дуже швидко таліби захопили більшу частину сільської місцевості й тепер націлені на ключові міста афганських провінцій.

15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всю територію Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну.

4 вересня бойовики руху "Талібан" заявили про захоплення останньої непідконтрольної їм північної провінції Панджшер.

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme