Керуючий партнер компанії "Universum" Костянтин Круглов: бізнес під час пандемії — пошук нових можливостей

Згідно з даними Національного банку України, на тлі загальносвітового уповільнення бізнес-процесів, українські підприємці покращили оцінки економічного стану своїх підприємств і перспектив діяльності у відповідь на поступове зняття жорстких карантинних обмежень

Журналіст стрічки новин

Про це свідчить Індекс очікувань ділової активності (ІОДУ), який розраховує Національний банк на щомісячній основі. У травні 2021 року він становив 50.5 порівняно з 46.9 пунктів у квітні і вже другий раз з початку року перевищив рівноважне значення — 50 пунктів. Підприємства всіх секторів продовжують очікувати зростання цін на свою продукцію, послуг на тлі подорожчання сировини та товарів постачальників. Оцінки зайнятості залишаються стриманими: підприємства всіх видів економічної діяльності, крім торгівлі, поки не очікують збільшення загальної чисельності працівників.

Костянтин Олександрович Круглов, підприємець, керуючий партнер компанії "Universum", в коментарі нашому виданню щодо особливостей ведення бізнесу під час пандемії, заявив наступне: "Весь світ опинився в непростій ситуації, яка розкрила багато процесів і особливо ті, які пов'язані з психологічними аспектами особистості. Сьогодні, дивлячись на стан бізнесів наших клієнтів, партнерів і свого власного бізнесу, можу сказати, що світ поділився на тих, хто "здався" та пливе за течією і тих, хто проявив свої лідерські якості, іноді приховані, латентні в "мирний час".

Все залежить від наявності в компанії лідерського потенціалу, нематеріального, але дуже важливого активу. Ті "бійці", хто мав працьовитість, наполегливість у досягненні результату, волю до перемоги, розправили крила і парять, злітаючи високо в небо. Саме на їх потенціалі та постійному прагненні до поліпшеної версії самого себе сьогодні тримається бізнес. У мене є два важливих принципи, від яких я не ніколи не відступаю. По-перше, неможливо одного ранку прокинутися і стати успішним.

Успіх — це щоденна робота, крок за кроком ти проклаєш шлях до свого олімпу. По-друге, кожен день ти повинен дізнаватися щось нове і робити щось по-новому. Інакше ти стаєш тінню, повторенням і перестаєш бути цікавим для всіх. І для людей з бізнесу і для свого особистого оточення. Своїх дітей, своїх близьких. Ти марнієш. Це моє кредо, перевірений спосіб перемагати. Не існує економічних криз, це все вигадки економістів і науковців, які ніколи не займалися реальним бізнесом. Існує лише один вид кризи, який веде до втрат в економіці, здоров'ї, особистості — криза ментальності. До неї схильні ті, хто наполягає на своїй інфантильності й не докладає зусиль для власного зростання".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme