Хворі на COVID-штам "Дельта" потребують у п'ять разів більше кисню, – МОЗ

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що люди, які захворіли на коронавірусну хворобу штаму "Дельта" потребують більше кисню

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Хворі на COVID-штам "Дельта" потребують…
Фото: Рixabay

Зокрема, обсяги споживання кисню на одного пацієнта зросли у п'ять-шість разів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ.

Зазначається, що 11 жовтня добова кількість спожитого рідкого кисню становила 279 тонн. Втім, 7 листопада цей показник збільшився до 378 тонн на добу. При цьому, підприємства встигають виробляти близько 400 тонн за добу.

"За цей же час добове споживання балонів із газоподібним киснем зросло майже вдвічі! Так, 19 жовтня по всій Україні було спожито 6 841 балон, а вже 7 листопада – 11 594 балони", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що у середньому лікарні використовують один балон кисню за 15-30 хвилин. Водночас, у МОЗ зауважують, що змогли перекрити критичну потребу у кисні, яка трапилася через регламентні роботи у двох виробників.

Хворі на COVID-штам "Дельта" потребують більше кисню, – МОЗ

Нагадаємо, 4 листопада Рада виділила 800 млн грн на закупівлю кисневих станцій. Вже наступного дня президент Володимир Зеленський підписав документ. Згідно з законом, 650 мільйонів гривень піде на закупівлю обладнання, а решта – на проектування і монтаж.

Читайте також: Перебої з киснем для хворих на ковід: Чому українцям вже майже нема чим дихати

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme