Кібератака на урядові сайти: У Держспецзв'язку запевняють, що витоку даних не відбулося

Більша частина державних веб-ресурсів, які постраждали від кібератаки, уже відновили роботу

Редактор стрічки новин
Кібератака на урядові сайти: У Держспецз…
Фото: Pixabay

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України запевняє, що внаслідок хакерської атаки на українські урядові сайти витоку персональних даних не відбулося.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства, передає Depo.ua.

"У ніч із 13 на 14 січня було здійснено хакерську атаку на низку урядових сайтів, зокрема МЗС, МОН та інші. На головній сторінці цих сайтів було розміщене повідомлення провокаційного характеру. Контенту сайтів при цьому змінено не було, і витоку персональних даних не відбулося", – зазначили у Держспецзв'язку.

У відомстві пояснили, що з метою недопущення поширення атаки на інші ресурси та локалізації технічної проблеми було тимчасово призупинено роботу низки інших урядових сайтів.

"Зараз Держспецзв'язку спільно зі Службою безпеки України та Кіберполіцією збирає цифрові докази та займається розслідуванням інциденту. Більшу частину постраждалих державних ресурсів уже відновлено, інші будуть доступні найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що мобільний застосунок "Дія" працює в штатному режимі.

Держспецзв"язку про кібератаку на урядові сайти 14 січня 2022

Нагадаємо, у ніч на 14 січня невідомі хакери зламали сайти низки урядових структур України. На сайтах розмістили текст з погрозами громадянам країни українською, російською та польською мовами. Припинили роботу офіційні сайти уряду, Міністерства розвитку громад і територій, Міненерго,  Мінагрополітики, МЗС, МОН і Держказначейства. Також не працює сайт програми "Дія".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme