Київська філія СБУ змінила адресу: Журналісти підозрюють, що через справу Чауса

Головне управління СБУ в Києві та Київській області змінило адресу на проспект Перемоги 55/2 (Солом'янський район)

Журналіст стрічки новин
Київська філія СБУ змінила адресу: Журна…
Фото: ГУ СБУ в Києві та області / Facebook

Тепер відомство обслуговуватись не Печерським, а Солом’янським районним судом столиці.

На думку журналіста Володимира Бойка, це пов'язано із справою екс-судді Миколи Чауса. Про це він написав у своєму Telegram-каналі, передає Depo.ua.

"Враховуючи, що раніше Солом’янський райсуд задовольняв будь-які фантазії НАБУ, можна спробувати здогадатись, під яке саме кримінальне провадження це зроблено", – зазначив Бойко.

Варто додати, що, за даними Оpendatabot, ГУ СБУ у Києві та Київській області змінило свою адресі ще 7 червня.

Що відомо про справу Чауса в Україні

9 серпня 2016 року Чаус був затриманий співробітниками НАБУ за одержання хабаря у розмірі $150 тис. Ці кошти виявили у двох скляних банках, одну з яких суддя особисто закопував у дворі власного приватного домоволодіння. У вересні того ж року Верховна Рада дала згоду на арешт судді.

Однак тоді суддя вже не перебував в Україні, а 12 вересня 2016 року його було оголошено у розшук. У березні 2017 року Микола Чаус був затриманий на території Молдови. А у жовтні Молдова відмовила Чаусу в політичному притулку.

У квітні 2021 року стало відомо, що в Молдові невідомі викрали Чауса. Наступного дня в МВС Молдови повідомили, що українського суддю Миколу Чауса, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни.

Згодом Чаус опублікував відео, на якому заявив, що перебуває в безпеці й має намір прибути до України. Його адвокат заявив, що ці заяви можуть бути не добровільними. Водночас генпрокурор Молдови назвав учасників викрадення судді Чауса.

Нагадаємо, 30 липня екс-суддю Миколу Чауса знайшли в одному із сіл на півдні Вінницької області, неподалік кордону з Молдовою.

Згодом НАБУ закликало правоохоронців передати знайденого суддю Чауса їм. Після цього у центрі Києва спецпідрозділи НАБУ і СБУ з'ясовували стосунки через право здійснити процесуальні дії над колишнім суддею Миколою Чаусом.

1 серпня адвокат Миколи Чауса Ростислав Кравець заявив, що нарешті знайшов свого підзахисного в СБУ і навіть поспілкувався з ним.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme