Київський суд відкрив провадження проти BIHUS.INFO через "плівки Медведчука"

Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка до видання BIHUS.INFO

Журналіст відділу новин
Київський суд відкрив провадження проти…
Фото: "ЄС"

Йдеться про так звані "плівки Медведчука", нарізку з яких оприлюднило ЗМІ кілька місяців тому.

Порошенко вимагає оприлюднити їх повністю, у первісному вигляді, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу "ЄС".

"BIHUS.INFO – відповідач в адміністративному процесі. Після багатомісячних "танців з бубном" українська "адміністративна Феміда" вимушено відкрила провадження в адміністративній справі за нашим позовом до BIHUS.INFO (справжнє найменування – ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ТОМ 14"), де ми вимагаємо оприлюднення так званих "плівок Медведчука" у їх первісному вигляді", – заявив адвокат п'ятого президента Ігор Головань.

"Нагадаю, жоден з бігусівських відосиків таким оприлюдненням вважатися не може, оскільки являє собою змонтований відеофайл. А справжній вигляд переданих BIHUS.INFO владними замовниками файлів засвічено на тих таки відео (див. скріншоти). Це аудіофайли, імена яких містять номери телефонів. Ми вимагаємо оприлюднення саме цих файлів, саме в такому вигляді", – зазначив юрист.

Нагадаємо, 6 липня адвокати Петра Порошенка подали позов проти президента Володимира Зеленського з вимогою визнати протиправним приховування від суспільства "прослушок" і зобов'язати оприлюднити всі так звані "записи Бігуса" у первісному вигляді.

13 липня стало відомо, що Справу за позовом п'ятого президента Петра Порошенка до Володимира Зеленського та очолюваної Денисом Бігусом ГО "ТОМ 14" буде розглядати Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України

Читайте також: "Вагнергейт" і позов проти Зеленського: Чим закінчиться контрнаступ Порошенка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme