Кінець монобільшості: Чому "слуги" не можуть вигнати з фракції тих, хто пішов до Разумкова

Фракція "Слуга народу" може втратити монобільшість у парламенті, якщо із провладної партії виключать нардепів, які приєдналися до МФО Дмитра Разумкова 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Кінець монобільшості: Чому "слуги" не мо…
Фото: verkhovna_rada_of_ukraine / Facebook

За таких умов про одноосібну більшість уже не йтиметься й "слугам" доведеться залучати депутатів із інших партій, щоб давати потрібну кількість голосів за ініційовані законопроекти.

Про це повідомляє Depo.ua.

Зазначимо, що зараз до депутатського міжфракційного об'єднання "Розумна політика", яке очолює екс-спікер парламенту Дмитро Разумков, входять 24 народних депутатів. Адже кілька годин тому стало відомо про те, що свій підпис із заяви про вступ до МФО відкликав нардеп від "Батьківщини" Володимир Кабаченко.

21 нардеп із цього списку входять до провладної партії "Слуга народу". Якщо депутатів позбавлять мандатів, як це пропонували зроби у партії раніше, то у "СН" залишиться 221 нардеп. Цієї кількості голосів недостатньо для того, щоб лише власними партійними силами давати потрібні голоси за проекти законів. 

Таким чином, "слугам" доведеться або шукати собі союзників для голосування в інших партіях, або іти на дочасні парламентські вибори. 

Нагадаємо, раніше Разумков заявив, що ОП і керівництво "слуг" тиснуть на нардепів, які хочуть увійти до "Розумної політики". Він уточнив, що когось вже навіть звільнили з посад очільників підкомітетів.

Читайте також: Список Разумкова: Чи зможе опальний екс-спікер спровокувати дочасні вибори парламенту

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme