Китай поскаржився в ООН на супутники Starlink Маска

Влада Китаю подала скаргу до Управління ООН з питань космічного простору через те, що їхній космічній станції довелося змінити свою траєкторію, аби уникнути зіткнення з супутниками системи Starlink SpaceX

Журналіст стрічки новин
Китай поскаржився в ООН на супутники Sta…
Фото: Рixabay

Вони забезпечують супутниковий інтернет Starlink у літаках, запущених компанією SpaceX Ілона Маска.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ВВС.

Наразі скарга перебуває на стадії розгляду. У Пекіні наголосили, що космічна станція щонайменше двічі була "близька до зіткнення" із супутниками Starlink. Інциденти сталися 1 липня та 21 жовтня.

"З міркувань безпеки китайська космічна станція запровадила превентивний контроль запобігання зіткненням", — скаржаться китайці.

Як відомо, SpaceX запустила вже   майже 1 900 супутників у межах мережі Starlink. Водночас науковці неодноразово висловлювали занепокоєння з приводу ризиків зіткнень у космосі та закликали світові уряди поділитися інформацією щодо приблизно 30 тисяч супутників та космічного сміття, що обертаються навколо Землі.

Нагадаємо, на початку грудня Ілон Маск заявив, що їм довелось змістити орбіти деяких супутників Starlink. За його словами, супутники Starlink могли постраждати без втручання.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme