Супутники Starlink прийшлось змістити з орбіти: Маск пояснив, що сталось

Найбагатша людина світу, інженер, бізнесмен та засновник SpaceX Ілон Маск заявив, що їм довелось змістити орбіти деяких супутників Starlink

Журналіст стрічки новин
Супутники Starlink прийшлось змістити з…
Фото: Medium

За його словами, це пов’язано з ризиком зіткненні з космічним сміттям. Супутники Starlink могли постраждати без втручання.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Twitter-акаунт Маска.

"Це не здорово, але і не жахливо", – додав він.

Маск пояснив, що Міжнародна космічна станція та космічний корабель Crew Dragon-4 облаштовані мікрометеорними щитами, які поглинають надшвидкі удари. Однак скафандри EVA – їх не мають, у зв’язку з чим це підвищує ризик виходу у відкритий космос космонавта у разі зіткнення зі сміттям.

Нагадаємо, дещо раніше Маск показав нову плавучу платформу для ракет Falcon 9. Компанія SpaceX використовує платформи як посадковий майданчик для керованої посадки першого ступеня ракети-носія Falcon 9, з метою її подальшого відновлення і повторного використання.

Довідка: Starlink – це космічний інтернет від компанії SpaceX.

Розробка належить американському бізнесменові Ілону Маску. 

Після завершення проекту очікується, що інтернет "від Маска" буде доступний не тільки в домогосподарствах, а й на вантажівках, кораблях і літаках. Поки ж супутниковий інтернет працює у бета-версії та доступний в 11 країнах світу. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme