Китайські вчені заявили, що наслідки коронавірусу люди будуть відчувати аж до 12 місяців

Лікарі, які спостерігали за хворими на коронавірус у місті Вухань, звідки і почалася пандемія COVID-19, зробили невтішний висновок

Журналіст відділу новин
Китайські вчені заявили, що наслідки кор…
Фото: ЕРА

За їхніми словами, більше 50% людей, які перехворіли на коронавірус, відчували наслідки хвороби ще протягом наступного року.

Йдеться перш за все про втому та м'язову слабкість, передає Depo.ua із посиланням на The Lancet. Її відчувала через рік після хвороби ще половина пацієнтів.

Задишку через 12 місяців після встановлення діагнозу "коронавірусна хвороба" відчувала третина людей.

Йдеться в основному про тих, хто переніс COVID-19 у важкій формі.

"Дослідження показує, що для багатьох пацієнтів повне відновлення від COVID-19 займе більше року", – йдеться у заяві китайських лікарів.

Нагадаємо, що у липні на Росії заявили про небезпечний наслідок COVID-19 – до третини людей, які перехворіли на коронавірус, ризикують отримати тромбоз/

Довідка: Коронавірусна інфекція COVID-19 поширилася світом із Китаю. Джерелом коронавірусу стало місто Вухань, де були діагностовано перші інфіковані цим вірусом. Це сталося у кінці 2019 року.

Коронавірус стрімко поширився світом, тож 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила пандемію COVID-19 на планеті. Тоді ж учені спрогнозували, що кількість смертей від коронавірусу на планеті сягне 15 млн.

Коронавірус в Україні вперше зафіксований 3 березня 2020 в Чернівецькій області. 11 березня на усій території країни на три тижні ввели карантин. У подальшому він постійно продовжувався – і на цей момент він діє до 1 жовтня поточного року.

Станом на ранок 27 серпня, в Україні від початку епідемії зафіксовано майже 2,3 млн випадків зараження коронавірусом та 53,6 тис. летальні випадків.

У світі за останніми даними перехворіло на коронавірус 215,4 млн жителів, померло 4,48 млн.

Читайте також: "Постковідна деменція": Що буває з мисленням після хвороби і як це лікується

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme