Кива програв апеляцію щодо доходу від жомової ями: 1,25 млн грн будуть конфісковані

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила чинним рішення суду попередньої інстанції про конфіскацію 1,25 млн грн доходу народного депутата від фракції "Опозиційна платформа-За життя" Іллі Киви

Редактор стрічки новин
Кива програв апеляцію щодо доходу від жо…
Фото: Facebook Іллі Киви

Таке рішення у справі про конфіскацію доходу, який Кива отримав нібито від здачі в оренду жомової ями, ухвалила колегія суддів АП ВАКС.

Як свідчать дані з Єдиного державного реєстру судових рішень, Апеляційна палата залишила без змін рішення першої інстанції у цій справі, передає Depo.ua.

Справу розглядали судді Апеляційної палати ВАКС Олександр Семенников, Віктор Панкулич та Дмитро Михайленко.

Як відомо, раніше колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила цивільний позов Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо конфіскації необґрунтованого активу нардепа Киви. Йшлося про отримання ним 1,25 млн доходів від нібито здачі в оренду жомової ями приватній фірмі, яка мала ознаки фіктивності.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала позов про цивільну конфіскацію дохода нардепа Кива від здачі в оренду жомової ями. За даними органів правопорядку, депутат одержав ці необґрунтовані активи від суб'єкта господарювання з ознаками фіктивності, хоча сам політик взагалі не є власником нерухомості.

Нагадаємо, про жомову яму, на якій народний депутат Ілля Кива заробив 1,2 млн грн, стало відомо у липні 2020 року. Згодом НАЗК почала перевірку декларації Киви, у якій і були вказані дані про гроші, отримані з оренди цієї ями.

А вже у лютому 2021 року журналісти Bihus.info заявили, що Кива отримав ці гроші від компанії, пов'язаною з "ЛНР". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme