Кого хотіла б обрати президентом українська молодь: результати опитування "ДС"

Якби вибори президента відбулися найближчої неділі, майже 40% молодих українців проголосували б за чинного главу держави Володимира Зеленського, на другому місці — головнокомандувач Валерій Залужний

Кого хотіла б обрати президентом українс…
Фото: ОПУ

"ДС" разом з "Нью Імідж Маркетинг Груп" провели опитування, результати якого буде оприлюднено на сайті впродовж 11-15 грудня. Під час підготовки використані дані попередніх опитувань, проведених "Нью Імідж Маркетинг Груп" спільно з Українським інститутом майбутнього.

Як свідчать результати опитування "Стиль життя та соціально-політичні настрої молоді України", якби вибори президента відбулися найближчої неділі, 39,9% респондентів серед усіх (53,7% серед тих, хто визначився та піде на вибори) проголосували б за чинного главу держави Володимира Зеленського.

На другому місці — головнокомандувач Валерій Залужний — 12,7% серед усіх (17,1% серед тих, хто визначився та піде на вибори). Третій з показником 5,5% серед усіх (7,4% серед тих, хто визначився та піде на вибори) — п'ятий президент, народний депутат Петро Порошенко. Ще не визначилися 17,2%.

Зеленського респонденти зі Сходу вказували дещо рідше за інших, але частіше обирали відповідь "ще не визначився". Готовність віддати голос за Залужного в них також нижча.

Також дещо рідше Зеленського обирали жителі сільської місцевості. Одночасно ці респонденти та опитані віком 30-39 років дещо частіше за інших називали Петра Порошенка. 

"Стиль життя та соціально-політичні настрої молоді України"

 

Лідером другого вибору серед ймовірних кандидатів (за умови, що основний кандидат, за якого готові віддати голос, не буде брати участь у виборах) є Валерій Залужний — 24,7% серед усіх респондентів (40,8% серед тих, хто визначився та піде на вибори).

На другому місці голова "Фонду Сергія Притули" Сергій Притула (9,6% серед усіх, 15,8% серед тих, хто визначився та піде на вибори), на третьому — Володимир Зеленський (7,7% серед усіх, 12,8% серед тих, хто визначився та піде на вибори).

Інші кандидати набирають менш як 5%. При цьому 23,2% — не визначилися.

Залужного як кандидата "другого вибору" дещо частіше обирали чоловіки та опитані з Заходу, дещо рідше за інших — респонденти з Півдня.

"Стиль життя та соціально-політичні настрої молоді України"

 

Антирейтинг ймовірних кандидатів з показником 58% очолює політичний діяч, політичний і військовий оглядач, блогер Олексій Арестович — саме стільки респондентів не готові проголосувати за нього діяча за жодних умов. Не підтримають Петра Порошенка — 41%. Народного депутата, лідерку партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко — 39%.

У Зеленського антирейтинг достатньо низький — 13%. Найнижчий — у Залужного, лише 1%.

Дослідження проводилось 21-28 листопада методом онлайн-опитування за інтерактивною структурованою анкетою. У ньому взяли участь 1200 респондентів з усіх регіонів України (крім тимчасово непідконтрольних територій частини Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської областей, а також Криму). Вибірка репрезентує доросле населення України — інтернет-користувачів віком 18-39 років. Статистична похибка з ймовірністю 0,95 не перевищує 2,89%. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme