"Колись святкуватимемо в нашому Криму": Зеленський привітав Джемілєва з днем народження

Сьогодні виповнюється 78 років лідеру кримськотатарського народу, перший голова Меджлісу та народному депутату Мустафі Джемілєву

Редактор стрічки новин
"Колись святкуватимемо в нашому Криму":…
Фото: Володимир Зеленський/Facebook

З днем народження Джемілєва привітав президент України Володимир Зеленський.

Відповідний допис з'явився на сторінці президента у Facebook, передає Depo.ua.

"Нам усім дуже пощастило жити в одну епоху з цією великою людиною, ім'ям якої називають вулиці й парки в турецьких містах! Адже Мустафа-ага – це приклад незламної віри, стійкості духу та невтомної боротьби за відновлення прав кримськотатарського народу", – зазначив Зеленський.

Президент нагадав, що за свою правозахисну діяльність Джемілєв зазнавав репресій і переслідувань з боку радянської влади – його кидали до в'язниці, висилали з рідного Криму й довгі роки забороняли повертатися додому.

"Та весь цей час він не припиняв боротися, аж допоки кримські татари не здобули право повернутися на рідну кримську землю. Попри всі страшні випробування Мустафа-ага не зламався, не втратив людяності, щирості й простоти у спілкуванні. Його беззаперечно шанують і поважають співвітчизники", – йдеться у дописі.

Однак, сьогодні, як зазначив Зеленський, кримські татари знову зазнають переслідувань в окупованому Росією Криму.

"І сьогодні, коли Крим окупувала Російська Федерація, коли кримськотатарський народ знову не може почуватися вільно й безпечно на своїй землі, коли кримчан знову залякують, переслідують, викрадають та безпідставно кидають за ґрати, Мустафа Джемілєв як справжній лідер надихає свій народ, дає йому сили й зміцнює віру в те, що й цього разу ворог буде подоланий і ми повернемо наш Крим. Українська держава зі свого боку робить усе, щоб питання деокупації Кримського півострова звучало на всіх міжнародних майданчиках і було серед найактуальніших тем світового порядку денного", - написав Зеленський.

Він висловив переконання, що Крим буде повернуто Україні.

"І один із наступних днів народження Мустафи-аги святкуватимемо в нашому Криму за чашечкою запашної кави під українським і кримськотатарським прапорами. Вірю, це обов'язково станеться", – зазначив президента.

Зеленський про джемілєва

Нагадаємо, раніше стало відомо, що кандидатуру лідера кримськотатарського національного руху Мустафи Джемілєва хочуть висунути на Нобелівську премію миру.

Також нагадаємо, що у березні цього року окупанти подовжили лідерові кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву заборону на в’їзд до Криму до 2034 року. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme