Колишнього "регіонала" Бойка можуть позбавити звання Героя України

Кабінет міністрів дав доручення робочій групі повторно розглянути питання щодо позбавлення звання Герой України Юрія Бойка — народного депутата та ексспівголови забороненої ОПЗЖ

Журналіст відділу новин
Колишнього "регіонала" Бойка можуть позб…
Юрій Бойко

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Depo.ua.

Нагадаємо, у грудні 2022 року президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо позбавлення Юрія Бойка звання Герой України та переадресував питання до глави уряду.

У відповіді Зеленського зазначалося, що законодавство передбачає два механізми позбавлення державної нагороди України: у разі засудження за тяжкий злочин або в разі введення санкцій проти людини.

Тож президент звернувся до прем'єр-міністра з проханням проаналізувати наявність підстав для введення санкцій проти Бойка.

У січні Офіс президента у відповідь на запит руху "Чесно" повідомив, що Шмигаль не знайшов достатньо підстав для застосування персональних санкцій щодо Бойка.

Шмигаль також заявив: міжвідомча робоча група дійшла висновку, що через колізію чинного законодавства деяких діячів наразі не можливо позбавити вищих державних нагород. Тому він доручив Мін’юсту і Першій віцепрем’єрці напрацювати зміни до законодавства.

"Це доручення виконано, і сьогодні уряд схвалив відповідний проєкт закону. Він передбачає, що накладення санкцій на особу дає підстави для позбавлення її державних нагород", — пише прем'єр.

Тепер уряд дав робочій групі доручення повторно розглянути питання щодо позбавлення Юрія Бойка звання Герой України та винести пропозиції на розгляд РНБО одночасно з набранням чинності цього законопроєкту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme