Комісія з САП знову не змогла затвердити переможця

Комісія з відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не змогла затвердити результати та вчергове перенесла засідання

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Комісія з САП знову не змогла затвердити…
Фото: САП

Після 10-годинного засідання комісії 21 грудня, рішення мали ухвалити сьогодні, 24 грудня. Втім одразу це зробити не вдалося, через що комісія брала перерву на 30 хвилин, але й після неї не змогла дійти єдиного рішення.

Причиною такого розвитку подій стало буцімто очікування результатів перевірки від Офісу генпрокурора, пише Depo.ua.

Зауважимо, що за результатами комісії переможцем має стати детектив НАБУ Олександр Клименко з 246 балами, а прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк заступником керівника САП.

Втім, під час короткого голосування, члени комісії не підтримали таке рішення. Вони не змогли його ухвалити також з пропозиціями Романа Куйбіди.

Тоді голова комісії Катерина Коваль запропонувала затвердити результати за умови, що рішення направлять після отримання результатів перевірки кандидатів від офісу Генпрокурора. Однак жодне з трьох запропонованих рішень не ухвалили.

Після цього члени комісії запропонували перенести засідання, доки не будуть отримані результати перевірки.

Зауважимо, дату наступного засідання Коваль не повідомила.

Нагадаємо, що у листопаді ЗМІ повідомили, що підконтрольні президенту Володимиру Зеленському члени конкурсної комісії з відбору глави САП зірвали вирішальний етап конкурсу. Своєю чергою Європейський Союз та США офіційно висловили розчарування незрозумілими та невиправданими затримками в обранні керівника САП України. Сам Зеленський на це заявив, що члени конкурсної комісії мають виконати свій обов'язок.

Відомо, що на посаду керівника САП подалися три недоброчесних працівників НАБУ. Серед них – і кум корупціонера Артема Ситника.

20 грудня Окружний адміністративний суд Києва заблокував своїм рішенням проведення конкурсу на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Але, попри це, сьогодні, 21 грудня, в режимі відеоконференції зібралася конкурсна комісія, яка мала обрати голову САП, на посаду якого претендують детектив НАБУ Олександр Клименко та прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк.

За результатами конкурсу найбільшу кількість балів набрав Клименко, але офіційно ці результати комісія не затвердила, бо чотири члени комісії не проголосували за це рішення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme