Компанія GlobalLogic запускає безкоштовний профорієнтаційний курс для старшокласників — IT Choice

Міжнародна ІТ-компанія GlobalLogic запускає безкоштовний курс IT Choice, серію профорієнтаційних лекцій для учнів 9-11 класів. У компанії обіцяють допомогти старшокласникам визначитись із майбутньою професією, познайомитись з ІТ-індустрією, її трендами та напрямками. Заняття проходитимуть онлайн з 23 травня

Журналіст відділу новин
Компанія GlobalLogic запускає безкоштовн…
Компанія GlobalLogic

Про це йдеться у повідомленні пресслужби GlobalLogic, передає Depo.ua

 

У компанії зазначили, що IT Choice від GlobalLogic Education — це серія онлайн-уроків з інженерами GlobalLogic.

"У рамках курсу спеціалісти розкажуть про професії в ІТ-індустрії: від маркетингу, менеджменту, HR і дизайну до суто технічних позицій. Це допоможе старшокласникам обрати університет та освітню програму", - заявили в компанії.

Там додали, що підлітки дізнаються про роботу з кодом, розробку мобільних застосунків, краще зрозуміють що таке API та фреймворки, а також якими вони бувають.

"Ми залучили до створення курсу наших досвідчених та сильних інженерів,  – розповідає керівник університетської програми GlobalLogic в Україні, кандидат технічних наук, доцент Євген Сакало. –  Вони познайомлять старшокласників з основами програмування, написання коду, розкажуть про можливості професійного зростання. В Україні дуже багато талановитої молоді, наша задача – допомогти розвивати їх потенціал".

У Міністерстві освіти та науки також відзначають важливість подібних профорієнтаційних курсів. Згідно з IT Ukraine Report, який було презентовано у 2021 році, підвищений інтерес абітурієнтів до фаху та державне фінансування навчання призведуть до зростання кількості випускників ІТ-спеціальностей на майже 45% у 2025 році - до 23 тисяч випускників.

"Чудова ініціатива від провідної ІТ-компанії, – говорить Дмитро Завгородній, генеральний директор директорату цифрової трансформації МОН. — Вступникам дуже важливо заздалегідь знайомитись з різними професіями в ІТ і шукати те, що їм ближче, розуміти наскільки важливі фокусні знання та навички, щоб досягти успіху".

При цьому, попри розв’язану росією війну проти України, ІТ продовжує розвиватися та залишається однією з найперспективніших галузей для кар'єрного розвитку. Навіть в умовах війни кількість відкритих позицій в IT-сфері залишається високою.

"Долучитись до курсу IT Choice зможе кожен охочий після реєстрації. Для участі потрібен лише особистий девайс (ноутбук, планшет, смартфон тощо) з доступом до інтернету", - додали в GlobalLogic.

  • Старт курсу: 23 травня
  • Для кого: учні 9-11 класів
  • Тривалість: до 3 тижнів, 6 занять по 1.5 години
  • Формат проведення: Online, Zoom

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme