Компроміс з МВФ досягнуто: Україна зробила ще один крок до отримання траншу

Україна та Міжнародний валютний фонд досягли компромісу у питаннях, розв'язання яких необхідне для отримання наступного траншу

Журналіст стрічки новин
Компроміс з МВФ досягнуто: Україна зроби…
Фото: ЕРА

Про це пише Depo.ua, посилаючись на прес-службу Міністерства фінансів.

Зазначається, що міністр фінансів Сергій Марченко зустрівся з представниками МВФ у США, де було досягнуто компромісу з приводу антикорупційної реформи, реформи корпоративного управління та незалежності НАБУ в Україні. Наголошується, що незабаром очікується угода на рівні персоналу.

Представники МВФ додали також, що Україна зробила прогрес у проведенні реформ, необхідних для продовження програми співпраці.

Міністр фінансів поінформував, що наша країна досягла значних результатів у виконанні структурних маяків МВФ, адже Верховна Рада у короткий термін ухвалила низку законопроектів, необхідних для продовження програми співпраці з МВФ. 

Сторони домовились про тісну комунікацію та спільну роботу для можливості досягнення Staff level agreement найближчим часом.  

Зазначимо, що раніше МВФ поставив три умови Україні для надання наступного траншу. Вони стосувалися трьох основних питань:

  • відновлення роботи Національного антикорупційного бюро;
  • відновлення роботи Національного агентства з питань запобігання корупції – йдеться, зокрема про кримінальну відповідальність за недостовірні декларації та невчасне її подання;
  • щодо Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна розраховує на отримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду цієї осені, але в разі його відсутності в країні не буде глобальних проблем.

Також стало відомо, що Зеленський хоче продовжити співпрацю з МВФ, але на особливих умовах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme