UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Копи зупинили автобус, щоб перевірити COVID-сертифікати, але пасажири влаштували демарш (ВІДЕО)

Поліцейські зупинили автобус "Полтава – Київ" для перевірки наявності у пасажирів COVID-сертифікатів, але, зіткнувшись із їхнім протестом, змушені були відступити

Журналіст відділу новин
Копи зупинили автобус, щоб перевірити CO…
Фото: Прес-служба НПУ

Правоохоронці не змогли довести, що мають на це право.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на PavlovskyNews.

Зазначається, що пасажири автобусу заявили копам, що на законодавчому рівні вони не мають право зупиняти транспорт для подібної перевірки.

Люди наголошували, зокрема, на тому, що перевіряти наявність у них COVID-сертифікатів поліція має право безпосередньо перед відправкою автобуса.

Поліцейські спершу намагалися послатися на постанову Кабінету міністрів, в якій зазначено перелік карантинних обмежень і правил, але згодом відмовилися від ідеї перевірки, оскільки не змогли переконати пасажирів у своїй правоті.

Нагадаємо, дещо раніше у поліції розповіли, хто може перевіряти COVID-сертифікати. Йдеться, зокрема, про низку держпрацівників та інших осіб.

Повідомлялося також, що з автоперевізників зняли відповідальність за пасажирів без COVID-сертифікатів. Відповідальність за наявність документа про щеплення або про негативний тест на COVID-19 під час поїздок на автобусах між регіонами покладається на пасажирів.

Читайте також: Перевірки, штрафи й "застряглі" пасажири: Що принесла перша доба посилених COVID-правил на транспорті

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme