Перевірки, штрафи й "застряглі" пасажири: Що принесла перша доба посилених COVID-правил на транспорті

В Україні минула доба від початку дії нових COVID-правил на пересування транспортом між областями, під час якої оштрафували щонайменше десятьох людей

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Перевірки, штрафи й "застряглі" пасажири…
Фото: Прес-служба "Укрзалізниці"

За першу добу нових обмежень працівники "Укрзалізниці" не пустили на потяг 175 пасажирів.

У них не було при собі документів про вакцинацію, або негативного тесту на коронавірус, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "Укрзалізниці".

"Станом на 09:00 22 жовтня 2021 року через відсутність належних документів не допущено до поїздів 175 пасажирів. Для врегулювання ситуацій до поїздів 25 разів викликалися представники Національної поліції", – повідомили у прес-службі.

В Україні пройшла перша доба дії нових COVID-правил на пересування транспортом між областями

Своєю чергою, у прес-службі Національної поліції зауважили, що протягом 21 жовтня правоохоронці провели понад 2000 рейдів. Серед них майже 200 – на залізничних вокзалах, а понад 1800 – серед автотранспорту. Під час перевірок були виявлені порушення нових карантинних обмежень.

Зазначається, що на десятьох перевізників наклали штрафи.

"Із загальної кількості адмінпротоколів чотири складено в Чернівецькій області, три – у Чернігівській, по одному – у Дніпропетровській, Львівській та Херсонській областях. Усі порушення зафіксовані під час пасажирських перевезень автотранспортом", – йдеться у повідомленні.

Водночас відомо, що в різних регіонах України на тлі нових обмежень велика кількість людей була змушена здавати білети, або користуватися послугами нелегальних перевізників. Деякі пасажири застрягли у містах, тому що не мали коштів на ПЛР-тест, або не хотіли вакцинуватися проти коронавірусу.

Зауважимо, що на низці вокзалів України відкрили пункти COVID-вакцинації та експрес-тестування. Там невакциновані пасажири можуть щепитися від коронавірусу, або ж зробити тест і отримати довідку, яка стане підставою для проїзду в разі негативного результату.

Нагадаємо, 11 жовтня Кабмін ухвалив нові обмеження на пересування громадським транспортом. Вони стосуються регіонів, які потрапили до "жовтої", "помаранчевої" та "червоної" зон.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів, з 21 жовтня 2021 року в Україні змінилися правила перевезень пасажирів.

Тепер посадка у поїзди далекого сполучення можлива лише за умови наявності у пасажирів сертифікату про вакцинацію (паперового або в додатку "Дія"), документу про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19, або ж негативного результату ПЛР чи експрес-тесту на COVID-19, які мають бути зроблені не більше ніж за 72 години до посадки в поїзд.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme