Від 17 до 34 тис. грн: В Україні тепер штрафуватимуть пасажирів за відсутність COVID-документів

Громадяни, які не матимуть документа про щеплення або негативного тесту на COVID-19 під час поїздок автомобільним транспортом між регіонами, повинні будуть сплатити штраф

Журналіст стрічки новин
Від 17 до 34 тис. грн: В Україні тепер ш…

Зокрема, йдеться про регулярні та нерегулярні перевезення в міжобласному і міжнародному сполученнях.

Як пише Depo.ua, про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

Перед тим, як почати перевезення, водій повинен буде поінформувати, що у пасажирів повинен бути один з необхідних документів. При перевезеннях у залізничному і автотранспорті відповідальність за наявність відповідних документів у пасажирів несе перевізник.

перевірка пасажирів у транспорті

Не поширюється ця норма на перевезення легковими автомобілями, якщо кількість пасажирів там не більше п'яти (без урахування дітей до 14 років). Водночас дозволяється, щоб в автівці була більша кількість пасажирів за умови, що вони є членами однієї сім'ї.

Вимога мати документ про щеплення або негативний результат тестування не поширюється на неповнолітніх.

Невиконання вимог тягне за собою відповідальність відповідно до статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тих, хто порушує закон, штрафуватимуть від 17 000 до 34 000 гривень. 

Нагадаємо, що з 21 жовтня в Україні набули чинності нові правила міжрегіональних перевезень на жовтому та "червоному" рівнях епіднебезпеки. Для користування міжрегіональним транспортом у регіонах із "жовтим" та "червоним" рівнем епіднебезпеки потрібно буде мати один із вказаних документів: міжнародний чи внутрішній COVID-сертифікат на підставі отримання однієї дози вакцини або повного курсу вакцинації, іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, які включені ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на COVID-19, чинні 72 години від часу здавання матеріалу на аналіз.

Читайте також: Перевірки, штрафи й "застряглі" пасажири: Що принесла перша доба посилених COVID-правил на транспорті

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme