UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Країни G7 мають об'єднатися проти держав-агресорів, – глава МЗС Британії

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс закликала країни G7 виступити єдиним фронтом проти агресорів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Країни G7 мають об'єднатися проти держав…
Фото: Pixabay

За її словами, під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном вони обговорили підтримку України на тлі агресії Росії на Донбасі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.

"Ми обговорили: підтримку України на тлі російської агресії, важливість надійних і чесних інвестицій в країни, що розвиваються, зупинення спроб Ірану отримати ядерну зброю", – йдеться у повідомленні.

Своєю чергою глава МЗС Німеччини Анналена Бербок наголосила на важливості обговорення російських військ біля кордонів України, а також необхідність поговорити про "Китай та системне змагання між демократіями та автократіями".

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що біля кордонів з Україною Росія вже сконцентрувала понад 92 тисячі військових.

За його словами, Росія готується розпочати активні військові дії на території України до кінця січня – початку лютого 2022 року. Атака російських військових може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь. 

Також у НАТО попередили Росію щодо нарощування військ на кордонах з Україною. Північноатлантичний альянс закликав Росію припинити ескалацію поблизу кордонів та зменшити напругу.

Читайте також: Війна/не війна. Три базові сценарії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme