Розвідка спрогнозувала, коли Путін може атакувати Україну: Біля кордонів вже понад 92 тис. військових

Біля кордонів з Україною Росія вже сконцентрувала понад 92 тисяч військових

Журналіст стрічки новин
Розвідка спрогнозувала, коли Путін може…
На фото: Російські військові. Джерело: РосЗМІ

Країна-агресор готується розпочати активні військові дії на території України до кінця січня – початку лютого 2022 року.

Як пише Depo.ua, про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю виданню Military Times.

Кирило Буданов

На фото: Кирило Буданов. Джерело: Головне управління розвідки
Міністерства оборони України

За його словами, атака російських військових може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь.

Буданов зазначив, що масштабні російські військові навчання "Захід-2021", які відбулися на початку цього року, показали, що Росія здатна одночасно перекинути понад 3500 військовиків повітряно-десантних і спеціальних операцій. Керівник Головного управління розвідки Міноборони вважає, що такий напад може бути суттєво масштабнішим за будь-які дії російських військ з 2014 року.

Також він наголосив, що українські силовики нині прораховують різні версії, як саме і звідки може атакувати Росія нашу державу, враховуючи, що наші кордони вже оточені чисельними російськими тактичними групами. Зокрема, за його словами, Росія збільшує озброєння та кількість своїх військових та озброєння в тимчасово окупованому Криму і стягує системи балістичних ракет малої дальності "Іскандер" та інше озброєння до кордону.

Крім цього, додав він, що Росія атакує Україну лише після низки психологічних операцій, які вже зараз проводяться Москвою, їхня ціль — дестабілізувати ситуацію в Україні та підірвати обороноздатність. Зокрема, сюди входять організація тривалих протестів проти COVID-вакцинації, розпалення заворушень, пов’язаних з економікою та постачанням енергоносіїв. Буданов також зауважив, що Росія намагається підняти антиурядові настрої в Україні за допомогою так званого "вагнергейту".

"Російські психологічні операції використовують, щоб показати, що "влада зрадила народ", — пояснив Буданов й додав, що міграційна криза, яка виникла на кордоні Польщі та Білорусі, також є частиною таких зусиль РФ.

Нагадаємо, дещо раніше у НАТО попередили Росію щодо нарощування військ на кордонах з Україною. Північноатлантичний альянс закликав Росію припинити ескалацію поблизу кордонів та зменшити напругу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна та Захід готують трирівневий план стримування агресії РФ. Він додав, що наразі українське бачення загроз з боку Росії цілком збігається з баченням міжнародних партнерів.

Водночас американська розвідка попередила союзників з Європи, що "залишилося мало часу, аби запобігти вторгненню Росії до України".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme