Розвідка США: Залишилось мало часу для запобігання вторгненню Росії в Україну, – ЗМІ

Американська розвідка попередила союзників з Європи, що "залишилося мало часу, аби запобігти вторгненню Росії до України"

Журналіст стрічки новин
Розвідка США: Залишилось мало часу для з…
Фото: Рixabay

Директорка Національної розвідки США Авріл Гейнс відвідала Брюссель, де передала послам НАТО американські розвіддані щодо можливого військового вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The New York Times.

На її думку,  Росія ще не вирішила, що робити з військами, які вона зібрала поблизу України. Водночас у США наголосили, що це нарощування сприймається серйозно і не є блефом.

"Американська та британська розвідка дедалі впевнені, що президент Росії Володимир Путін розглядає військові дії, аби взяти під контроль більшу частину України або дестабілізувати країну настільки, щоб привести до влади більш промосковський уряд", – вказується у статті.

Розвідники розповіли союзникам, що Путін розчарований мирним процесом, започаткованим Францією та Німеччиною у 2014 році після того, як Росія анексувала український Крим і розпочала бойові дії на Донбасі.

Деякі екс-чиновники припускають, що Путін має намір забезпечити наземний шлях між Східною Україною та Кримом. На думку американських аналітиків, Кремль розглядає наступні місяці як найбільш сприятливий час для дій. Водночас у Вашингтоні хочуть створити план дій для США і Європи на випадок, якщо Росія вдасться до воєнної агресії проти України.

Нагадаємо, дещо раніше у НАТО попередили Росію щодо нарощування військ на кордонах з Україною. Північноатлантичний альянс закликав Росію припинити ескалацію поблизу кордонів та зменшити напругу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна та Захід готують трирівнений план стримування агресії РФ. Він додав, що наразі українське бачення загроз з боку Росії цілком збігається з баченням міжнародних партнерів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme