UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Сенаті США пропонують нищівні санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну

Голова комітету Сенату США з міжнародних відносин Боб Менендес запропонував ввести пакет антиросійських санкцій у разі випадку повномасштабного вторгнення в Україну

Журналіст стрічки новин
У Сенаті США пропонують нищівні санкції…
Фото: Рixabay

Менендес вніс відповідну поправку до закону про оборонний бюджет, яка передбачає санкції проти вищих посадових осіб Росії, газопроводу "Північний потік-2", великих фінансових інститутів тощо.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Axios.

Це вимагатиме від президента США Джо Байдена ввести санкції і заборону на видачу віз проти високопосадових російських військових і співробітників розвідки, причетних до вторгнення в Україну, а також виділення додаткової військової допомоги Києву.

Крім того, документ передбачає заходи проти російських банків, держпідприємств і критично важливих секторів нафти, газу та корисних копалин.

Зокрема, заборону операцій з первинними та вторинними суверенними борговими зобов'язаннями, що завдасть серйозного удару по економіці Росії.

Поправка також накладе санкції на будь-яку компанію, яка братиме участь у плануванні або експлуатації "Північного потоку-2".

Нагадаємо, раніше група американських сенаторів-республіканців поставила ультиматум адміністрації президента США Джо Байдена через російський газопровід "Північний потік-2". Зокрема, 12 американських парламентаріїв на чолі з Петом Тумі пригрозили заблокувати призначення в міністерство фінансів США, якщо уряд не змінить свою позицію щодо реалізації проекту і не введе нові санкції. 

Як відомо, 21 липня  США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2", опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні. Згідно з угодою, Німеччина зобов'язується добиватися продовження на 10 років договору між Києвом і Москвою щодо транзиту газу

Оператор "Північного потоку-2" повідомив, що газовий проект завершено на 99%.

Читайте також: Байден проти Конгресу: Як Україна опинилася в центрі протистояння у США, і чи виграємо ми з того

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme