Німеччина вдаватиметься до заходів, якщо Росія  використає "Північний потік-2" проти України, – ЗМІ

ЗМІ стали відомі деталі угоди між Німеччиною та США щодо російського газогону "Північний потік-2"

Журналіст відділу новин
Німеччина вдаватиметься до заходів, якщо…
Фото: ЕРА

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Bloomberg.

У проєкті документу йдеться про те, що у разі використання Росією "Північного потоку-2" проти України, Німеччина вживатиме заходів на національному рівні та закликатиме до відповідної реакції усю Європу.

Втім, про які саме заходи йдеться в угоді – не повідомляється.

Крім того, Німеччина планує тиснути на Росію, щоб та зберегла транзит газу через Україну і після 2024 року мінімум на 10 років.

Також в угоді згадується про спільний проект Німеччини та США із залучення інвестицій в Україну, аби та могла перейти на інші джерела енергії. Сума інвестицій має скласти близько $1 млрд.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Німеччина та США найближчим часом оголосять про угоду щодо "Північного потоку-2" – дві ключові країни євроатлантичної спільноти дійшли згоди щодо російського проекту. 

За підсумками зустрічі канцлерки Німеччини Ангели Меркель та президента США Джо Байдена сторони визнали, що по-різному оцінюють наслідки добудови російського газопроводу "Північний потік-2", однак згодні в тому, що Україна повинна залишитися транзитним шляхом для природного газу

Читайте також: Російська труба у спадок: Чому проблеми з "Північним потоком – 2" вирішуватиме наступний канцлер Німеччини

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme