Сенатор-республіканець заблокував дипломатичні призначення Байдена через "Північний потік-2"

Затвердити вдалося тільки одне призначення – Кен Салазар став на послом США в Мексиці

Редактор стрічки новин
Сенатор-республіканець заблокував диплом…
Фото: Senator Ted Cruz/Facebook

Американські сенатори в середу затвердили кандидатуру Кена Салазара, висунутого президентом Джо Байденом на пост посла США в Мексиці, аде затвердження інших кандидатів на посади було заблоковано на знак протесту через скасування санкцій проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Кандидатура колишнього сенатора-демократа Салазара на пост посла в Мексиці була затверджена одноголосно, однак потім республіканець Тед Круз використав процедурні інструменти, заблокувавши таким чином твердження інших кандидатів, висунутих Байденом на високопоставлені позиції в Держдепартаменті, передає Depo.ua з посиланням на The Hill.

Як повідомляє видання, голова сенатського Комітету з міжнародних відносин Боб Менендес і сенатор-демократ Кріс Мерфі спробували домогтися затвердження кандидатур дипломатів в кінці нічного засідання Сенату, яке затягнулося аж до ранку середи. Кожен раз пропоновані ними кандидатури блокувалися Крузом, якого також один раз підтримав сенатор Майк Лі, що заблокував призначення Брайана Ніколса на посаду помічника держсекретаря у справах Західної півкулі.

"Все сенатори в цій палаті точно знають, чому ці кандидати не були затверджені, і причина в тому, що адміністрація Байдена в даний час відкрито кидає виклик Конгресу Сполучених Штатів", - сказав Круз, виступаючи на засіданні Сенату в середу вранці.

Тед Круз про Північний потік 2

Він наголосив, що завершення будівництва трубопроводу принесе Путіну нові прибутки, які той зможе використати для "зловмисних дій" у Європі та світі.

"Володимир Путін відчайдушно хоче завершення будівництва трубопроводу. Якщо трубопровід буде завершений, це надасть Путіну мільярди доларів, які він зможе використовувати для зловмисних дій в Європі і в усьому світі ", - додав Круз.

Сенатор заявив, що він перестане блокувати призначення, якщо Сенат ухвалить закон, який запроваджує санкції щодо трубопроводу.

Нагадаємо, раніше група американських сенаторів-республіканців поставила ультиматум адміністрації президента США Джо Байдена через російський газопровід "Північний потік-2". Зокрема, 12 американських парламентаріїв на чолі з Петом Тумі пригрозили заблокувати призначення в міністерство фінансів США, якщо уряд не змінить свою позицію щодо реалізації проекту і не введе нові санкції. 

Як відомо, 21 липня  США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2", опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні. Згідно з угодою, Німеччина зобов'язується добиватися продовження на 10 років договору між Києвом і Москвою щодо транзиту газу

Оператор "Північного потоку-2" повідомив, що газовий проект завершено на 99%.

Читайте також: Байден проти Конгресу: Як Україна опинилася в центрі протистояння у США, і чи виграємо ми з того

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme