Країни "Люблінського трикутника" підтримають Україну у разі російської агресії

Президенти Польщі і Литви Анджей Дуда і Гітанас Науседа під час саміту "Люблінського трикутника" (Україна, Польща, Литва) мають намір продемонструвати солідарність з Києвом у світлі агресивних дій Росії
 

Країни "Люблінського трикутника" підтрим…
Фото: МЗС

Саміт "Люблінського трикутника" на рівні президентів країн пройде у понеділок, 20 грудня, у Гуті на Івано-Франківщині.

Про це під час брифінгу заявив голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Якуб Кумох, інформує Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Цей саміт має на меті продемонструвати солідарність з Україною у момент, коли вона перебуває під тиском Росії, яка мобілізувала свої сили навколо українських кордонів", – заявив Кумох.

За його словами, цим жестом Дуда і Науседа хочуть чітко сказати: Польща і Литва, як члени НАТО, підтримують тверду лінію і повний спротив Альянсу щодо дій Росії на кордоні з Україною.

"Ми хочемо запевнити у нашій підтримці щодо членства України в НАТО і ЄС", – наголосив міністр канцелярії президента Польщі.

Кумох повідомив, що під час зустрічі президенти обговорять нещодавні переговори, зокрема у форматі "Бухарестської дев'ятки" з президентом США Джозефом Байденом. Він зауважив, що під час розмови лідерів країн регіону з Байденом Польща і Литва чітко підкреслювали: рішення про майбутнє України можуть приймати виключно українці.

Кумох наголосив, що саміт "Люблінського трикутника" на рівні президентів буде надзвичайним, на прохання української сторони.

Нагадаємо, 2 грудня президент України Володимир Зеленський провів перемовини з лідерами Польщі Анджеєм Дудою та Литви Гітанасом Наусєдою у межах "Люблінського трикутника" та закликав ввести санкції проти Росії.

Довідка: "Люблінський трикутник" – це платформа для тристоронньої співпраці між Литовською Республікою, Республікою Польща та Україною, спрямована на поглиблення регіонального співробітництва у безпековій, економічній та соціально-гуманітарній сферах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme