Кремль зацікавлений у дестабілізації ситуації не тільки в Україні, але й у ЄС і НАТО, – Шмигаль

Росія демонструє свій військовий потенціал на регулярній основі і прагне зірвати євроатлантичні прагнення України

Журналіст відділу новин
Кремль зацікавлений у дестабілізації сит…
Фото: Прес-служба КМУ

Постійне нарощування російського військового контингенту біля українських кордонів – один з інструментів такої політики Кремля.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль напередодні візиту до Брюсселя, передає Depo.ua із посиланням на "Урядовий портал".

За його словами, відповіддю на агресивні дії РФ має стати солідарна відповідь України, країн Європейського Союзу та НАТО.

"Забезпечення постійної присутності військових кораблів Альянсу в Чорному морі було б дуже сильним сигналом на підтримку України", – уточнив прем’єр-міністр.

Шмигаль зазначив, що Кремль зацікавлений не тільки у дестабілізації ситуації в Україні, але також у дестабілізації країн ЄС та НАТО.

"Газ вже використовується як зброя не лише проти нашої держави, але і проти всієї Європи. Ситуація навколо "Північного потоку-2" та зменшення транзиту "блакитного палива" через Україну яскраво підтверджують цю тезу", – пояснив він.

Прем'єр-міністр нагадав, що Російська Федерація постійно використовує інші інструменти гібридної війни проти України та Заходу, включаючи кібератаки та дезінформаційні кампанії.

Нагадаємо, 30 листопада прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом з очільниками урядів Грузії та Молдови в межах Асоційованого тріо в Брюсселі проведе низку зустрічей з керівництвом Європейського Союзу.

Нагадаємо, дещо раніше президент США Джо Байден пообіцяв поговорити із Зеленським і Путіним щодо ситуації на кордоні Росії та України. Відповідаючи на питання, наскільки такі перемовини реальні, президент США заявив, що це "дуже імовірно".

У НАТО також розповіли, що чекає на Путіна в разі нападу на Україну.

Довідка: Раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що біля кордонів з Україною Росія вже сконцентрувала понад 92 тисячі військових.

За його словами, Росія готується розпочати активні військові дії на території України до кінця січня – початку лютого 2022 року.

Атака російських військових може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme