Кримінальна відповідальність за публікацію позицій ЗСУ: Що за закон підписав Зеленський

Президент Володимир Зеленський підписав закон про кримінальну відповідальність за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну та рух, переміщення або розміщення ЗСУ

Журналіст відділу новин
Кримінальна відповідальність за публікац…
Фото: Прес-служба президента

Відомо, що закон діятиме під час воєнного стану, запровадженого в Україні внаслідок вторгнення так званої російської федерації.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на картку відповідного законопроекту №7189 на сайті ВРУ.

Згідно з документом, позбавленням волі на строк від 3 до 5 років карається поширення інформації про:

  • направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну;

  • їхнє переміщення територією України.

Виключення – інформація, що розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних сил України чи Міністерством оборони України (або ж в офіційних джерелах відповідних відомств країн-партнерів).

Крім того, позбавленням волі на строк від 5 до 8 років карається поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості.

Виключення – інформація, що розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних сил України.

Закон визначає також, що ці ж дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб або з корисливих мотивів, або з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України чи незаконним збройним формуванням, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі на строк від 8 до 12 років.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян та ЗМІ не поширювати повідомлення щодо надання країнами-партнерами тієї чи іншої зброї нашій державі. За його словами, інформація про надання Україні зброї створює інформаційний фон, який негативно впливає на результат.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme