Кубраков: Дороги “Великого будівництва” працюють як основні для доставки допомоги та евакуації

Дороги, збудовані у межах програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", працювали і працюють як основні канали, якими доставляється гуманітарна допомога, відбувається евакуація цивільних громадян та поранених військових

Журналіст відділу новин
Кубраков: Дороги “Великого будівництва”…
Олександр Кубраков

Про це в інтерв’ю "Факти ICTV" розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков, передає Depo.ua.

 

"Сухий залишок такий: усі ці дороги працювали й працюють як основні канали, за якими доставляється гуманітарна допомога. Коли мільйони наших громадян евакуювалися зі своїх регіонів в більш спокійні, вони теж їхали цими дорогами, й усі нарешті побачили, що в країні з’явились нормальні дороги, - сказав він. - І найголовніше, наші військові так само евакуюють своїх поранених і доставляють все, що потрібно, саме цими дорогами".

 

За словами Кубракова, за останні два роки за президентською програмою було зроблено багато доріг на Чернігівщині, Київщині, Харківщині, Сумщині. Так, можливість дістатися до Сум нормальною дорогою з’явилася лише в минулому році, всі дороги в Харківській області, зокрема харківська окружна, були зроблені в межах "Великого будівництва".

 

Міністр зазначив, що внаслідок бойових дій пошкоджено 20-25% нещодавно збудованої дороги першої категорії М-01 Київ-Чернігів.

 

"У межах населених пунктів знищено все – від бар’єрного огородження до пробитих наскрізь підземних переходів. Знищений не лише верхній шар. Там є вирви та повна руйнація", - сказав він, додавши, що на трасі є перебиті мости, а вздовж неї - спалені заправки.

 

Загалом, зазначив Кубраков, за два роки "Великого будівництва" було відремонтовано чи збудовано близько 10 тис. км доріг державного значення та орієнтовно до 5 тис. км доріг місцевого значення.

 

Внаслідок воєнних дій наразі пошкоджено 23 тис. км доріг. Із них 8 тис. км - це дороги державного значення.

 

Нагадаємо, раніше Кубраков повідомив, що для відбудови зруйнованих мостів на Київщині знадобиться 2-3 місяці.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme