Кулеба їде на перегори з Лавровим і заявив, чого чекає

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вирушає на зустріч з російським колегою Сергієм Лавровим

Журналіст стрічки новин
Кулеба їде на перегори з Лавровим і заяв…
Фото: Facebook Дмитра Кулеби

Голова українського МЗС Кулеба перед переговорами з Лавровим, які відбудуться у Туреччині, оголосив, чого він особисто чекає від цієї зустрічі.

Про це наш міністр розповів у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Ми зараз дуже серйозну проводимо роботу, щоб максимально ефективно провести переговори з Лавровим. Але відверто скажу, що очікування у мене від переговорів стримані. Я не покладаю на них якихось завищених очікувань, але безумовно будемо витискати по максимуму", – зізнався Кулеба.

Він додав, що інтерес України – припинити вогонь, звільнити наші території, і безумовне вирішення всіх гуманітарних катастроф, створених російською армією.

"Завдяки діям сил оборони України, їхньому героїзму і спільним скоординованим діям з партнерами щодо запровадження санкцій, щодо підтримки оборони України, щодо ізоляції Росії я їду на ці переговори із сильною позицією. Ми сильні, ми впевнені в собі, будемо витискати максимум в інтересах України й українського народу", – пообіцяв дипломат.

Він висловив надію, що Лавров їде на переговори не з пропагандистської перспективи, а дійсно із завданням пошуку рішення, як припинити цю війну, розв'язану Росією.

Нагадаємо, 4 березня в Туреччині заявили про готовність до проведення зустрічі очільників МЗС України та Росії. Згодом постійний представник РФ при ООН Геннадій Гатілов підтримав ідею проведення зустрічі глав МЗС Росії Сергія Лаврова та України Дмитра Кулеби в Анталії.

7 березня стало відомо, що Кулеба та Лавров можуть провести переговори в Туреччині вже найближчими днями – 10 березня. Вони обидва підтвердили свою готовність провести переговори на дипломатичному форумі в Анталії.

8 березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що "на столі" вже лежить рішення про припинення бойових дій та виведення Збройних сил РФ з України.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme