Кулеба хоче зробити Україну хабом Бюро ОБСЄ з прав людини

Україна пропонує Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ стати його регіональним хабом у Центральній Європі
 

Журналіст відділу новин
Кулеба хоче зробити Україну хабом Бюро О…
Фото: МЗС

Україна хоче стати майданчиком для взаємодії представників урядів і громадянських суспільств країн Центральної Європи.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на прес-службу МЗС України.

Повідомляється, що сьогодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в Стокгольмі провів зустріч з директором Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ (БДІПЛ) Маттео Мекаччі.

Очільник МЗС висунув ініціативу зробити Україну регіональним хабом для діяльності ОБСЄ у сфері захисту прав людини на тлі блокування Росією засідань з реалізації заходів з питань людського виміру (HDIM).

"В Україні дуже сильне громадянське суспільство. Ми вважаємо це силою і перевагою нашої країни. Тому ми готові взяти на себе роль регіонального хабу по зміцненню громадянського суспільства в регіоні Центральної Європи", – зазначив Кулеба.

У зв'язку з цим він запропонував провести в Україні заходи, які надали б майданчик для ефективної взаємодії представників урядів і громадянських суспільств держав регіону.

Кулеба наголосив на важливості дистанційного моніторингу ситуації у сфері прав людини на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, 25 листопада Дмитро Кулеба проанонсував заходи, присвячені Криму, які з ініціативи України будуть включені у програму засідання Ради міністрів закордонних справ країн ОБСЄ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme