Кулеба наголосив на недоречності прямих перемовин із Лукашенком

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що проводити прямі перемовини з де-факто президентом Білорусі Олександром Лукашенком недоречно

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кулеба наголосив на недоречності прямих…
Фото: МЗС

За його словами, будь-які перемовини з Лукашенком варто оцінювати на момент призведення де-факто президента до політичної легітимізації.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу посольства України в Латвії.

"Звичайно, не варто спалювати всі мости з Білоруссю, але необхідно проявляти велику обережність під час планування своїх контактів, щоб уникнути ситуації, коли спілкування з Лукашенком буде сприйняте як політичне визнання і легітимізація цього режиму", – наголосив Кулеба.

Міністр зауважив, що президенту Володимиру Зеленському не варто проводити перемовини з де-факто лідером Білорусі.

"Звісно, я б не вважав це за доцільне, тим паче розуміючи, що головні диригенти цієї міграційної кризи сидять у Кремлі", – сказав він.

Кулеба також підкреслив, що Україна готується до можливого перетягування нелегальних мігрантів з кордону Польщі до нашої країни. 

"Це може статися, а може і не статися. Але це реальність, до якої ми маємо бути готові", – зазначив глава МЗС.

Зауважимо, напередодні Лукашенко заявив, що Білорусь підтримає Росію у разі ескалації на Донбасі. За його словами, Україна у зв’язку з цим почала посилювати свій північний, білорусько-український кордон і виводить туди військовий контингент, – близько 8000 на цьому етапі.

Нагадаємо, раніше Лукашенко вразив зухвалою заявою про російсько-українську війну. Він заявив про те, що повірить у російсько-українську війну лише тоді, коли йому на стіл покладуть неспростовні докази 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme