Кулеба пообіцяв Словаччині відповідь на інцидент з прапором України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на інцидент з прапором України у парламенті Словаччини та пообіцяв відповісти на цей вчинок

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кулеба пообіцяв Словаччині відповідь на…
Фото: МЗС України

За його словами, Україна знайде можливість відповісти на вчинок словацького депутата, якщо він не вибачиться.

Про це Кулеба заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Будь-яке неповажне з державною символікою України є категорично неприпустимим. І тому я, дізнавшись про цей факт, доручив посольству України в Словаччині висловити протест і вимагати вибачень від людини, яка це зробила", – наголосив міністр.

Він додав, що депутат від ультраправої партії Словаччини Андрей Медвецьки досі не вибачився за свій вчинок.

"Але ми такі речі не забуваємо... і хоча ми люди не злопам'ятні, ми не прощаємо таких неповажних кроків. Ми знайдемо можливість гідно відповісти на цей вчинок, якщо людина не принесе вибачення", – додав Кулеба.

Зауважимо, напередодні міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок підтвердив тверду незмінну позицію своєї країни в підтримці України. Зокрема, він пообіцяв провести разом з главою Міноборони країни у парламенті дебати з опозицією.

Нагадаємо, 8 лютого стало відомо, що у Словаччині депутати облили прапор України водою. Засідання парламенту було присвячене оборонній угоді зі США.

Депутати від проросійських політсил SMER та "Народної партії Наша Словаччина" зривали засідання, блокували виступи представників влади та депутатів-опонентів. Після чергового блокування трибуни парламенту країни між політиками ледь не сталась бійка.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme