Кулеба спростував заяви про напад ЗСУ та вимагає від Росії зупинити поширення фейків

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував російські заяви про наступ Збройних сил на тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей, і закликав Росію припинити "фабрику фейків"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кулеба спростував заяви про напад ЗСУ та…
Фото: МЗС

За його словами, Україна не нападала на тимчасово окуповані Донецьк та Луганськ та не планує подібних дій.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Кулеби у Twitter.

"Категорично спростовую дезінформацію РФ. Україна: не нападала на Донецьк, Луганськ, не надсилала диверсантів чи БТРи через кордон, не обстрілювала територію РФ чи КПП на кордоні, не вчиняла диверсій, не планує подібних дій. Вимагаю від РФ негайно зупинити фабрику фейків", – наголосив він.

Кулеба спростував заяви про напад ЗСУ та вимагає від Росії зупинити поширення фейків

Зауважимо, напередодні у прес-службі Південного військового округу РФ повідомили, що спільними діями військових та прикордонників нібито вдалося знищити буцімто дві бойові машини української армії.

Нагадаємо, 21 лютого ФСБ РФ звинуватило Україну в обстрілі прикордонного пункту Російської Федерації. 

Згодом секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна немає жодного відношення до цієї ситуації. Він наголосив, що наші військові можуть вести вогонь у відповідь тільки у випадку, якщо є загроза життю наших військових.

А у прес-службі ООС заявили, що попри заяви російських ЗМІ про наступ української армії та загострення ситуації біля спільного кордону, підрозділи ЗСУ залишаються на своїх позиціях, дотримуються Мінських домовленостей та не проводять жодних наступальних дій

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme