Кулеба у Вашингтоні обговорив з Байденом нові санкції проти Росії

Голова МЗС України Дмитро Кулеба у Вашингтоні зустрівся з президентом США Джо Байденом

Редактор стрічки новин
Кулеба у Вашингтоні обговорив з Байденом…
Фото: МЗС

Зустріч відбулася під час візиту глави МЗС України до США і незадовго до брифінгу Байдена, на якому він оголосив про нові санкції проти Росії.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу МЗС України.  

"Президент Байден підтвердив непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України з боку США. Він повідомив про рішення Сполучених Штатів запровадити низку санкцій проти Росії за її неправомірні дії з визнання "незалежності" так званих "ЛНР" і "ДНР". Американський лідер запевнив у готовності США до подальших швидких та рішучих кроків, у тісній координації із союзниками та партнерами, у разі подальшої агресії Російської Федерації проти України", - зазначається у повідомленні.

Також Кулеба висловив вдячність США за політичну, макрофінансову та військову допомогу Україні на тлі ескалації агресивних дій з боку РФ. Він відзначив провідну роль Джозефа Байдена у мобілізації глобальної коаліції на захист України та світового безпекового порядку.

Український міністр, як зазначається у повідомленні, наголосив на важливості постійного нарощування санкційного тиску на Росію, а також військової та макрофінансової підтримки України, озвучив конкретні пропозиції з цього приводу.

Міністр підтвердив запрошення від імені президента України Володимира Зеленського президентові  США Джозефу Байдену відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, Джо Байден у своєму зверненні сьогодні, 22 лютого, оголосив про перший пакет санкцій проти Росії за визнання "Л-ДНР". Йшлося, зокрема, про санкції проти двох російських банків.

Також санкції запроваджуються проти суверенного боргу Росії – вона не зможе запозичувати на міжнародному ринку та не зможе торгувати облігаціями на міжнародних ринках. Крім того, санкції торкнуться представників російських еліт та їхніх родин.

Читайте також: Якими санкціями карають Росію за визнання "ДНР" і "ЛНР": Оновлюється

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme