Байден оголосив про введення першого пакету санкцій проти Росії через визнання "Л-ДНР"

Президент США Джо Байден оголосив про перший пакет санкцій проти Росії за визнання "ЛНР" та "ДНР"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Байден оголосив про введення першого пак…
Скріншот

За його словами, визнання президентом Росії Володимиром Путіним "Л-ДНР" є порушенням міжнародного права.

Про це Байден заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Я хочу сказати про ці санкції, які ми будемо застосовувати. Це більше, ніж говорять наші партнери. Путін вважає, що у нього є право проголошувати нові країни. Це порушення міжнародного права. Ми готувалися з нашими союзниками по НАТО і готові діяти разом, якщо Росія буде робити кроки проти України, і немає сумнівів, зараз Росія робить кроки проти України", – зазначив він.

Президент США оголосив про перший пакет санкцій та запевнив, що вони будуть посилюватися.

"Я хочу оголосити про перший пакет санкцій. Це скоординовано з нашими союзниками і партнерами. Повністю заблоковані два банки – ВЭБ і Комерційний Банк "Банк підтримки Збройних сил та оборонної промисловості". Санкції проти суверенного боргу Росії – Росія не зможе запозичувати на міжнародному ринку та не зможе торгувати облігаціями на міжнародних ринках. Від завтрашнього дня ми запроваджуємо санкції проти російських еліт та їхніх родин. Вони беруть участь у корупційній політиці, тому також мусять страждати. "Північний потік-2" не буде просуватися", – наголосив він.

Нагадаємо, що 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР". Також Росія підписала з ватажками цих незаконних формувань так званий "договір про дружбу". Цей договір передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР". Заступник голови комітету Ради Федерації Росії у міжнародних справах Андрій Клімов заявив, що Росія визнає незалежність "Л-ДНР" не у заявлених, а у фактичних кордонах.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував визнання лідером Росії Володимиром Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Президент США Джо Байден підписав указ про блокування майна певних осіб і заборону певних угод у зв'язку із зусиллями Росії, спрямованими на підрив суверенітету і територіальної цілісності України. Ці санкції не є частиною та не стосуються того пакету суворих економічних заходів, які США спільно із союзниками та партнерами запланували запровадити проти Росії в разі широкомасштабного вторгнення на територію України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme