США обіцяють уже сьогодні "додаткові заходи" щодо Росії за агресію проти України

Сполучені Штати вважають нонсенсом введення в ОРДЛО російських військ як "миротворців"

Редактор стрічки новин
США обіцяють уже сьогодні "додаткові зах…
Скріншот

США планують оголосити про додаткові заходи з метою притягнути РФ до відповідальності після визнання "незалежності" "Л-ДНР" уже у вівторок, 22 лютого.

Про це заявила на засіданні Ради Безпеки ООН постійна представниця США при цій організації Лінда Томас-Грінфілд, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Путін заявив, що розмістить російські війська у цих регіонах (ОРДЛО, – ред.). Він назвав їх "миротворцями". Це нонсенс. Ми знаємо, ким вони є насправді", – заявила дипломат.

Вона наголосила, що Путін розірвав Мінські домовленості на шматки і тестує міжнародну систему, перевіряє рішучість Об’єднаних Націй, а також дивиться, "як далеко йому дозволять зайти".

Посол нагадала, що президент США Джо Байден своїм указом зреагував на останні дії РФ. Вона також поінформувала, що офіційний Вашингтон оголосить про додаткові кроки у відповідь на російську агресію у вівторок, 22 лютого.

 "Завтра (22 лютого, - ред.) Сполучені Штати запровадять інші заходи, щоби притягнути Росію до відповідальності за це очевидне порушення міжнародного права, а також суверенітету й територіальної цілісності України", – зазначила Томас-Грінфілд.

Вона вказала, що США разом із союзниками й партнерами попереджали про швидку й сувору відповідь на подальшу агресію Росії проти України. І у зв'язку з цим закликала всю міжнародну спільноту відреагувати на дії Кремля зараз - інакше ціна з часом зростатиме.

"Очевидна атака Росії на суверенітет і територіальну цілісність України є неспровокованою. Це атака на статус України як члена ООН є порушенням основних принципів міжнародного права, і це суперечить нашому Статуту", - наголосила дипломатка.

Водночас представниця США підкреслила, що російська влада продовжує створювати приводи для подальшого вторгнення в Україну. Наслідки за ці дії поширюватимуться далеко за межі України. У цьому контексті вона звернула увагу на фальшиві наративи, поширені безпосередньо президентом Путіним в понеділок стосовно України, а також його бажання відновити Російську імперію.

"По суті, Путін хоче, щоби світ повернувся в минуле, в часи до створення ООН, в часи, коли імперії встановлювали правила для світу. Але решта світу йде вперед. Зараз не 1919 рік, зараз 2021-й", – підкреслила Лінда Томас-Грінфілд.

Нагадаємо, що 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР". Також Росія підписала з ватажками цих незаконних формувань так званий "договір про дружбу". Цей договір передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР". Заступник голови комітету Ради Федерації Росії у міжнародних справах Андрій Клімов заявив, що Росія визнає незалежність "Л-ДНР" не у заявлених, а у фактичних кордонах.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував визнання лідером Росії Володимиром Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Президент США Джо Байден підписав указ про блокування майна певних осіб і заборону певних угод у зв'язку із зусиллями Росії, спрямованими на підрив суверенітету і територіальної цілісності України. Ці санкції не є частиною та не стосуються того пакету суворих економічних заходів, які США спільно із союзниками та партнерами запланували запровадити проти Росії в разі широкомасштабного вторгнення на територію України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme