Кулеба відреагував на заяву Бербок: "Не на часі сумніватися у перспективі вступу України до НАТО"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на заяву колеги з Німеччини Анналени Бербок щодо вступу нашої країни до НАТО

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кулеба відреагував на заяву Бербок: "Не…
Фото: Twitter Дмитра Кулеби

За його словами, Німеччині не варто ставити під сумнів перспективи вступу України до НАТО та казати, що це – "не на порядку денному".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Кулеби у Twitter.

"Не на порядку денному ставити під сумнів перспективи євроатлантичної інтеграції України. Справжньою підтримкою України зараз стало би, навпаки, лідерство Німеччини у вияві підтримки членства України в НАТО. Це був би позитивний сигнал для всіх", – йдеться у повідомленні.

Кулеба відреагував на заяву Бербок: "Не на часі сумніватися у перспективі ступу України до НАТО"

Зауважимо, напередодні Бербок заявила, що питання про швидке приєднання України до НАТО не стоїть на порядку денному. За її словами, Росія знає про це, але продовжує вимагати нерозширення НАТО на схід.

Відомо, що США 26 січня надали письмову відповідь Росії від свого імені та імені союзників по НАТО. У відповіді на закиди Росії щодо "гарантій безпеки" йшлося про те, що Україна має право сама визначати своє геополітичне майбутнє, зокрема, і щодо вступу до Альянсу. Також прокоментував передачу відповіді Росії й генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. США розраховують на подальші контакти з Москвою після того, як вона ознайомиться з відповіддю Вашингтона.

Американці також проінформували Україну про те, як саме вони відповіли Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme