Кулеба запевняє, що візит у США "дуже успішний з конкретними домовленостями"

В рамках візиту президента Володимира Зеленського до США Україна уже підписала низку важливих двосторонніх угод

Редактор стрічки новин
Кулеба запевняє, що візит у США "дуже ус…
Фото: МЗС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає візит Зеленського у США успішним.

Про це він заявив у коментарі журналістам у Вашингтоні, де разом з Зеленським та іншими членами української делегації перебуває з робочим візитом, передає Depo.ua з посиланням на "Громадське".

Кулеба розповів, що під час зустрічі Зеленського і Байдена 1 вересня планують обговорювати візит американського президента в Україну.

"Безумовно ми працюємо і над зворотним візитом. Я переконаний, що за час свого президентства Джо Байден приїде в Україну, оскільки наша країна дуже важлива для нього і є важливим пріоритетом зовнішньої політки США", – сказав глава МЗС.

Однак, за його словами, наразі ніяких конкретних домовленостей немає.

Також він розповів про перебіг візиту Зеленського до США, назвавши його "дуже успішним з конкретними домовленостями".

Кулеба також запевнив, що у Байдена немає ніякої персональної образи на Зеленського, а також Україну, через заяви, які лунали раніше, щодо нібито втручання України у президентські вибори у США.

"Україні дуже гідно себе поводила під час внутрішньополітичної кризи у США. Найкращим свідченням цього є той факт, що Україна має повну підтримку Республіканської та Демократичної партій", — сказав міністр.

Нагадаємо, наразі триває візит президента України Володимира Зеленського у США. 31 серпня українська делегація вже підписала низку угод. Зокрема нову стратегічну оборонну рамкову угоду, яка передбачає поглиблення співпраці країн у Чорному морі, кібербезпеці та розвідці.

Мінерего України та США Дженніфер також підписали спільну заяву щодо посилення двосторонньої співпраці у сферах енергетики та клімату. А український державний "Енергоатом" підписав меморандум з американською енергетичною компанією Westinghouse Electric про спільне будівництво нового енергоблоку Хмельницької атомної електростанції.

Додамо, що зустріч президента України Володимира Зеленського з його американським колегою Джо Байденом у Вашингтоні перенесли на середу, 1 вересня. До того планувалося, що зустріч відбудеться 30 серпня, однак її вирішили перенести на день – на 31 серпня, а згодом – ще на день. 

У Вашингтоні Зеленський перебуватиме два дні – 31 серпня і 1 вересня. Після цього має відбутися поїздка до Каліфорнії.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme