Кулеба заявив, що Росія шукає можливості просунутися далі на територію України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Росія "шукає можливості просунутися далі" на територію України

Редактор стрічки новин
Кулеба заявив, що Росія шукає можливості…
Фото: МЗС

На думку Кулеби, про такі наміри Росії може свідчити скупчення російських військ поблизу українських кордонів.

Про це він розповів в інтерв'ю ABC News під час свого візиту до Вашингтона, передає Depo.ua.

"Ми не хочемо нікого лякати, але ми повинні залишатися пильними. Ми стурбовані, але послухайте, коли ви живете поряд із Росією протягом семи років у збройному конфлікті, ви нібито вчитеся хвилюватися. До цього звикаєш", – сказав очільник МЗС України.

Говорячи про підсумки проведених зустрічей у США, Кулеба зазначив, що американська влада показала, що готова не тільки говорити, а й діяти, щоб стримувати Росію і зміцнювати здатність України захищати себе.

Кулеба також відзначив "турбулентність" у американо-українських відносинах у роки президентства Трампа, але заявив, що цю сторінку вдалося перегорнути, оскільки з приходом на пост президента США Джо Байдена зв'язки було відновлено.

Водночас міністр закордонних справ України додав, що розбіжності все ж таки залишаються, зокрема щодо газопроводу "Північний потік-2" та його використання як енергетичної зброї.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба цього тижня відвідав Вашингтон, де пройшло засідання Комісії стратегічного партнерства Україна – США, покликане закріпити новий рівень стратегічного партнерства та підтримку країни з боку США. Під час візиту він зустрівся з держсекретарем США Ентоні Блінкеном та радником президента США з нацбезпеки Джейком Салліваном. Блінкен і Кулеба підписали оновлену Хартію стратегічного партнерства

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme