Україна і США підписали нову Хартію про стратегічне партнерство

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба та Держсекретар США Ентоні Блінкен підписали Хартію стратегічного партнерства

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна і США підписали нову Хартію про…
Фото: Прес-служба МЗС

Вона визначає основні напрямки двосторонніх відносин на наступне десятиліття.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС.

"Агресія Росії проти України закінчиться тоді, коли місце України як невіддільної частини Заходу буде інституалізоване та не буде піддаватися сумніву. Сьогодні ми зробили важливий крок у цьому напрямі та підписали нову Хартію, яка дозволить Україні та США ще ефективніше протистояти спільним викликам", – наголосив Кулеба.

За його словами, відновлення роботи Комісії стратегічного партнерства та підписання нової Хартії дуже вчасні, оскільки відбуваються на тлі агресії Росії та ситуації з Білоруссю.

Кулеба також зауважив, що Україна проводить реформи у складних умовах, втім, не зупиняється на своєму шляху.

"Перед нами стоять непрості завдання та виклики, але відносини України та США вже багато разів довели, що коли ми разом, коли ми розуміємо одне одного та йдемо разом, ми здатні спільно досягати вражаючих результатів", – підсумував міністр.

Зазначається, що за новою Хартією США підтримують суверенітет України, та шлях до повноправного членства в ЄС та НАТО. Також США підтримують план трансформації української економіки.

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вирушить до столиці США для зустрічі з держаним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Довідка: Хартія Україна-США про стратегічне партнерство – це рамковий документ оснований на ключових принципах та переконаннях, які поділяють обидві сторони. Україна та Сполучені Штати Америки підтверджують важливість відносин між країнами, як друзів та стратегічних партнерів.

Читайте також: Сигнал Путіну: Що робитиме флагманський корабель ВМС США у Чорному морі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme