США планують підписати нову хартію партнерства з Україною

Сполучені Штати Америки мають намір підписати нову хартію стратегічного партнерства з Україною
 

Журналіст відділу новин
США планують підписати нову хартію партн…
Фото: МО

Адміністрація США вважає за потрібне підписати у листопаді цього року нову хартію стратегічного партнерства з Україною, щоб відобразити в ній сучасні реалії.

Про це під час брифінгу заявив представник Державного департаменту США Нед Прайс. повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Головного управління розвідки Міноборони України.

"Нам потрібно оновити хартію, щоб у ній йшлося про виклики 21 сторіччя", – зазначив він та нагадав, що 10 листопада Державний секретар США Ентоні Блінкен прийматиме очільника МЗС України Дмитра Кулебу.

Він наголосив, що саме тоді сторони й планують підписати нову хартію.

Комісія американсько-українського стратегічного партнерства розпочала свою діяльність у 2008 році і була важливим механізмом для Сполучених Штатів та України для спілкування та співпраці щодо спільних пріоритетів у широкому колі питань.

Довідка: Хартія Україна-США про стратегічне партнерство – це рамковий документ оснований на ключових принципах та переконаннях, які поділяють обидві сторони. Україна та Сполучені Штати Америки підтверджують важливість відносин між країнами, як друзів та стратегічних партнерів.

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вирушить до столиці США для зустрічі з держаним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Читайте також: Сигнал Путіну: Що робитиме флагманський корабель ВМС США у Чорному морі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme