Оновлення Хартії про стратегічне партнерство: Кулеба анонсував поїздку до США

Засідання Комісії з питань стратегічного партнерства України та США відбудеться у Вашингтоні

Редактор стрічки новин
Оновлення Хартії про стратегічне партнер…
Фото: Facebook Дмитра Кулеби

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вирушить до столиці США для зустрічі з держаним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Про це голова української дипломатії сказав під час брифінгу, передає Depo.ua

"Дата визначена, ми незабаром її анонсуємо спільно зі США. Засідання відбудеться у Вашингтоні, відповідно, це буде мій візит до Ентоні Блінкена", – сказав Кулеба.

За словами очільника МЗС, він полетить до Вашингтона не один. До складу української делегації увійдуть представники різних міністерств та відомств України.

"Ми націлені на максимальний результат. Завершуємо опрацювання спільної оновленої Хартії стратегічного партнерства, яку нам доручили ухвалити президенти Байден та Зеленський саме на цьому засіданні", – резюмував Кулеба.

Нагадаємо, 2 вересня Міноборони України та Пентагон підписали угоду про партнерство. Вона стосується стратегічних основ оборонного партнерства. 

Також нагадаємо, що 19 жовтня в Україні з візитом побував глава міністерства оборони США Ллойд Остін

Довідка: 19 грудня 2008 року держсекретар США Кондоліза Райс та міністр закордонних справ України Володимир Огризко підписали "Хартію про стратегічне партнерство між США та Україною". У тексті документу зазначено, що держави мають намір розширити масштаб своїх програм з питань співробітництва й сприяння обороні й безпеці, запобіганню загрозам і сприянню миру й стабільності.

У цілому положення Хартії спрямовані на зміцнення демократії, активізацію контактів між людьми та розвиток співпраці у гуманітарній сфері.

Восени 2021 року стало відомо, що Україна і США перепишуть Хартію про стратегічне партнерство. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і держсекретар США Ентоні Блінкен анонсували засідання оновленої комісії стратегічного партнерства і, ухвалити новий текст документа.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme