Міноборони України та Пентагон підписали угоду про партнерство

Міністерство оборони України та Міністерство оборони США (Пентагон) підписали рамкову угоду щодо стратегічних основ оборонного партнерства
 

Журналіст відділу новин
Міноборони України та Пентагон підписали…
Фото: Міноборони

Ця угода є найважливішим базовим документом, який створює можливості для посилення співпраці між Україною та США у сфері оборони.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міноборони України.

Зазначається, що підписана угода має на меті зосередження безпекової допомоги США для протидії російській агресії та повернення окупованих територій України.

"Завдяки партнерській співпраці зі Сполученими Штатами Америки ми отримаємо нові дієві, у тому числі ресурсні, інструменти для розбудови могутніх та сучасних Збройних сил України", – заявили в Міноборони.

У міністерстві додали, що угода також створює можливості для підтримки з боку США у проведенні реформ у сфері оборони, щоб Україна стала повноправним членом НАТО.

Нагадаємо, 30 серпня офіційна делегація України на чолі з президентом Володимиром Зеленським вилетіла у Вашингтон.

31 серпня стало відомо, що США, крім обіцяної Україні військової допомоги у розмірі 60 мільйонів доларів, здійснять постачання протитанкових ракет Javelin.

1 вересня оголосили, що Експортно-імпортний банк США надасть Україні допомогу в розмірі 3 млрд доларів після підписання меморандуму про взаєморозуміння.

2 вересня у Кремлі обурились, що Україна будує дружні відносини зі США.

Читайте також: Біла книга 2019-2020: Чому українська армія отримала менше зброї при більшому фінансуванні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme