Кремль про плани України щодо НАТО та дружбу зі США: Нам це зовсім не подобається

У Кремлі обурюються, що Україна будує дружні відносини зі США не "для себе", а проти Росії

Редактор стрічки новин
Кремль про плани України щодо НАТО та др…
Фото: interfax.ru

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи результати візиту Зеленського до США, заявив, що Україна і США мають намір будувати дружні відносини для того, щоб протистояти Москві, а не "для себе".

Про це він сказав журналістам, передає Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс".

"Ми теж звернули увагу на те, що російська тематика була високо на порядку денному американо-українських переговорів. На жаль, в основному, зі знаком "мінус". І скоріше, кажучи по-простому, там йдеться про українсько-американську дружбу проти Росії. Тобто вони дружать не для себе, а проти Росії", - сказав Пєсков.

Пєсков зазначив, що викликає жаль і "антиросійська риторика" глав України і США щодо окупованого Криму.

Речник російського президента також заявив, що в Москві "взяли до відома" бажання України вступити до Євроатлантичного альянсу і позицію Вашингтона, який готовий це бажання підтримувати.

"Ми звернули увагу на тему євроатлантичних прагнень України, які були озвучені - тобто бажання України вступити в НАТО. І потенційну готовність вітати це бажання з боку американців", – сказав Пєсков.

Він нагадав, що позиція Кремля щодо перспектив України в НАТО незмінна.

"Президент Росії Володимир Путін раніше неодноразово висловлював чітку, зрозумілу і послідовну позицію Москви щодо продовження наближення військової інфраструктури НАТО до кордонів РФ. Це те, що нам зовсім не подобається", – сказав Пєсков.

Нагадаємо, 1 вересня в Білому домі відбулася зустріч президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена.

Перед початком переговорів обидва президенти дали маленький коментар для преси. Зеленський подякував Сполученим Штатам за підтримку територіальної цілісності і висловив сподівання, що Україна буде разом із США іти шляхом інтеграції до НАТО і ЄС.

Байден же зазначив, що у США та України спільні цінності, а також запевнив, що хоче знову побувати в Україні.

По завершенню зустрічі президентів США Джо Байдена та України Володимира Зеленського була оприлюднена спільна заява про стратегічне партнерство

Також після зустрічі з Байденом Зеленський заявив, що американський президент особисто підтримує членство України в НАТО

Читайте також: Візит Зеленського у США: 277 мільярдів обіцянок і що з цим робити

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme