"Підтримка була, термінів не було": Зеленський та Байден обговорили перспективи України в НАТО

США та Джо Байден особисто підтримують вступ України в НАТО, але про якісь конкретні терміни поки не йдеться

Редактор стрічки новин
"Підтримка була, термінів не було": Зеле…
Фото: President Biden/Twitter

Президент Сполучених Штатів Джо Байден підтримує вступ України в НАТО, але як і коли це відбуватиметься, сторони не обговорювали.

Про це український президент сказав під час брифінгу за підсумками зустрічі з Байденом, передає Depo.ua.

За словами Зеленського під час розмови підтримка вступу України в НАТО була, однак жодних конкретних термінів не називалося.  

"Ми говорили про місце і роль для України, яку вона має відігравати в Альянсі. Я відчуваю, і чув це від Президента Байдена, що він особисто підтримує членство України в НАТО, але який буде шлях складно сказати", – сказав український президент.

За словами Зеленського, президенти також обговорили проблеми безпеки в Чорноморському регіоні. Він не розповів про деталі домовленостей, зазначивши, що не може їх розкривати.

Президент також додав, що міністр оборони США Лойд Остін восени "обов’язково відвідає Україну", і будуть створені робочі групи, які працюватимуть над конкретними питаннями.

Нагадаємо, 1 вересня в Білому домі відбулася зустріч президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена.

Перед початком переговорів обидва президенти дали маленький коментар для преси. Зеленський подякував Сполученим Штатам за підтримку територіальної цілісності і висловив сподівання, що Україна буде разом із США іти шляхом інтеграції до НАТО і ЄС.

Байден же зазначив, що у США та України спільні цінності, а також запевнив, що хоче знову побувати в Україні.

Зустріч тривала більше двох годин, хоча планувалося, що її тривалість буде близько 40 хвилин. Після переговорів президент України відразу залишив Білий дім, не підійшовши до присутньої в адміністрації президента США преси.

По завершенню зустрічі президентів США Джо Байдена та України Володимира Зеленського була оприлюднена спільна заява про стратегічне партнерство

Раніше Зеленський заявив, що нинішня підтримка НАТО важлива, але в умовах війни з Росією зараз Україна потребує більшого

Читайте також: Візит Зеленського в США: Проміжні підсумки

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme