Курорт Мадейра приймає туристів, щеплених будь-якою COVID-вакциною

На портунальському острові Мадейра дозволять в'їзд туристам, щепленим будь-якою вакциною проти COVID-19, а не тільки тією, що схвалена Євросоюзом
 

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Континентальна Португалія приймає тільки чотири вакцини, але на Мадейрі – в автономному регіоні, заявили, що ті, хто отримав щеплення інших виробників, наприклад, Sinovac або Covaxin, можуть також відвідати атлантичні острови", – йдеться у повідомленні.

Міністр охорони здоров'я Мадейри Педро Рамос заявив, що всі будуть прийняті, оскільки якщо мільйони будуть щеплені цими вакцинами (не схвалені в ЄС), рівень їх захисту буде схожий на інші.

Це відбувається на тлі критики з приводу того, що ЄС не включив CoviShield, версію вакцини COVID-19 від AstraZeneca, виготовлену Інститутом сироватки в Індії, в перелік схвалених вакцин для сертифіката.

Видання пише, що близько 5 млн осіб у Великій Британії, важливому джерелі іноземного туризму для Мадейри, отримували вакцину CoviShield, яка також використовується глобальною установою COVAX.

Як відомо, Європейський Союз випустив цифровий сертифікат COVID і затвердив лише чотири вакцини - Pfizer Inc (PFE.N) і BioNTech (22UAy.DE), Moderna Inc (MRNA.O), AstraZeneca (AZN. L) і Johnson & Johnson (JNJ.N).

Сертифікат дозволяє громадянам вільно подорожувати, якщо вони були повністю щеплені одним з чотирьох схвалених уколів, отримали недавні негативні результати тестів або мають імунітет через нещодавно перенесену хворобу.

Нагадаємо, 2 липня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що український уряд працює над тим, щоб українці, щеплені вакцинами CoviShield і CoronaVac, могли їздити до Європейського Союзу.

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються п'ятьма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, AstraZeneca італійського виробництва та вакцина AstraZeneca (SK-Bio) південнокорейського виробництва. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme