Кузін закликав батьків спонукати своїх дітей до COVID-вакцинації

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін закликає батьків спонукати своїх дітей віком 14-18 років до вакцинації проти коронавірусу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кузін закликав батьків спонукати своїх д…
Фото: Рixabay

За його словами, вакцинація проти коронавірусу для підлітків не є обов'язковою, втім, вони найбільш соціально активні, тому мають високий ризик заразитися хворобою.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на інтерв'ю Кузіна для LIGA.net.

"Для нас важливо захистити підлітків 14-18 років. З огляду на те, що "Омікрон" поширюється доволі швидко і у тому числі у цій віковій групі, я б рекомендував усім батькам стимулювати своїх 14-18-річних дітей максимально швидко щепитися", – наголосив він.

Головний санітарний лікар додав, що діти віком від 12 років уже можуть становити певні епідемічні ризики, оскільки вони активно соціалізуються. Водночас щодо дітей віком 5-12 років питання вакцинації проти коронавірусу розглядається лише у випадку, коли дитина має важкі супутні захворювання або певні медичні покази для вакцинації.

"Ми будемо розглядати питання вакцинації дітей 5-12 років на Національній технічній групі експертів з питань імунопрофілактики. Однак впевнений, що фінальне рішення буде стосуватися можливості проведення вакцинації цієї групи дітей, але переважно при наявності показань", – резюмував він.

Нагадаємо, наприкінці жовтня минулого року Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) України видало наказ, який дозволяє робити щеплення від коронавірусної інфекції підліткам від 12 до 17 років. Йдеться про COVID-вакцинацію підлітків незалежно від приналежності до групи ризику.

Вакцина Comirnaty пройшла усі необхідні дослідження для дітей віком 12-17 років, які довели її ефективність та безпечність. Виробник вніс в інструкцію до вакцини зміни, якими дозволено використовувати цю вакцину дітям від 12 років.

За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань США на середину жовтня 2021 року, вакцина Pfizer на 93% ефективна проти госпіталізації підлітків віком 12-18 років.  

Наразі вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech дозволена для використання для дітей від 12 років у більшості країн, що застосовують цей препарат, зокрема, у США, Канаді, Австралії, Японії та країнах ЄС.

Читайте також: Чи потрібно дітей вакцинувати від COVID-19 і як вберегти їх від хвороби: Поради лікаря Комаровського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme